Mořský vlk patří mezi rybí lahůdky. Má jemné a aromatické bílé maso s minimem kostí. Díky své lahodné chuti je oblíbený i u dětí. Je vhodný snad pro všechny druhy úprav a Diana vám dnes přináší recept na mořského vlka s chřestem, který je připravený během pár minut.
Co budeme potřebovat?
2 filtety z mořského vlka olivový olej hladká mouka na obalení 8-10 chřestů 2 lžíce másla 0,5 dcl suché bílé víno 1 dcl rybího vývaru sůl zelenina a bylinky dle chuti na ozdobu
Postup
Připravené filety z mořského vlka omyjeme, osušíme a zlehka obalíme v hladké mouce (z filetu není potřeba odstraňovat kůži). Na pánev nalijeme olivový olej, zahřejeme a vložíme obalené filety z mořského vlka, které lehce osolíme – nejprve opečeme stranu s kůží, poté stranu bez kůže (to proto, aby se maso nekroutilo a opékalo rovnoměrně). Rybu opékáme přibližně pět minut.
Jedná se o velice jemné maso, proto stačí na opečení krátký čas. Pozor si musíme dát především při manipulaci s masem, aby se nepotrhalo. Ke konci pečení přidejte k rybě i olistěný chřest. Jakmile je ryba hotová, z pánve slijeme olivový olej a nahradíme ho máslem. Máslo necháme na plameni povolit, přilijeme bílé víno, které necháme lehce povařit a do sosu přilijeme i rybí vývar.
Jakmile je sos hotový, můžeme servírovat s bramborem či pečivem. Jako příloha je vhodná i čerstvá zelenina.