22.4.2015

Steak z tuňáka - recept na gril

Minulý týden vám Diana v článku Grilování ryb s Dianou slíbila, že vám přinese recept na přípravu tuňáka na grilu. Jednoduchý a chutný recept je již pro vás připraven. Stačí správně vybraný steak, který vybere v prodejnách či v eshopu, několik snadno dostupných surovin a vaši strávníci budou nadšeni!

Co budeme potřebovat na steak z tuňáka?

Pro čtyři porce steaku z tuňáka budeme potřebovat:

4 ks steaku z tuňáka
4 stroužky česneku
citronovou kůru
citron
drcený pepř
sůl
čerstvou bazalku
200 ml olivového oleje
polévková lžíce vinného octa

steak z tuňáka

Postup a způsob grilování

Pro přípravu na grilu zbavíme tuňáka kůže a připravíme plátky masa o síle 2 – 2,5 cm. Maso omyjeme a osušíme papírovými utěrkami.

Následně si připravíme v mixéru pesto, kdy smícháme bazalku, citronovou kůru, citronovou šťávu, vinný ocet, olivový olej, dále sůl a pepř podle chuti. Maso naložíme do této směsi a necháme marinovat přibližně dvě hodiny a steaky i 2 – 3 krát za tu dobu v marinádě otočíme.

Než se maso naloží, rozpálíme gril na vysokou teplotu a následně na očištěný rošt pokládáme plátky masa, které pečeme podle chuti (při síle plátku 2 – 2,5 cm bude opečený na stupeň medium za 4 – 6 minut). Se steakem je vhodné během pečení pootáčet o 45° oproti roštu. Když je steak z tuňáka hotový, nechte jej ještě na talíři 2 minuty oddechnout a až poté ho podávejte.

Jako příloha je ideální zelenina v jakékoliv podobě (čerstvý salát, grilovaná či dušená zelenina...).

Diana Fish vám přeje dobrou chuť!